Æble-marcipan tærte (Anna)

Tærten er fra Amo's den store bagebog nr. 3, Året Rundt.
DEJ:
180 g Amo hvedemel
100 g sukker
125 g koldt smør
1 æg
 
FYLD:
50 g koldt smør
100 g  marcipan
65 g sukker
2 æg
1 spsk citronsaft
3 æbler

PYNT:
25 g hakkede mandler
 
1: Bland mel og sukker og smuldr smørret i. Tilsæt æggene og saml hurtigt dejen.
2: Del dejen i to, og tryk den ene del ud i en springform, ca 24 cm i Ø. Stil formen   koldt ca 30 min.
3: FYLD: Riv marcipanen fint. Smelt smørret i en gryde og kom marcipan, sukker, æg og citronsaft i. Lad blandnigen simre under omrøring, til den bliver jævn.
4: Skræl æblerne og fjern kernehusene. Riv æblerne groft. Læg de revne æbler i tærtebunden og hæld marcipanmassen over.
5: Rul resten af dejen ud og skær den i strimler. Læg dejstrimlerne på kryds og tværs over tærten. Drys med hakkede mandler.
 
Bagetid: Ca 45 min ved 185 grader nederst i forvarmet ovn. (varmluft 160 grader)
 
Serveres med vaniljeis, flødeslum eller creme fraise.
Sønderjysk Quilte Trekant