Æblekage med krydderier fra Hanne Nørgaard

6-8 personer.
 
1½ dl mild olie, f.eks raps
1 dl yougurt, A38 eller anden surmælksprodukt
275 g sukker
150 g brun farin
korn fra ½ stang vanilie
100 g valnødder, pecan eller hasselnødder
275 g mel
1 spsk bagepulver
1 spsk kanel
1/4 tsk kardemomme
1/4 tsk nelliker
1/4 tsk tørret knust ingefær
4 æg
3/4 kg æbler i skrællede og i små tern
 
Tænd ovnen på 175 grader
 
Rør olie, yougurt, sukker, farin og vanilie grundigt sammen.
Hak nøddekernerne fint, f.eks i foodprocessor.
Bland mel, krydderier og bagepulver sammen i en skål.
Smør en stor springform med smør og drys den med lidt af de hakkede nødder.
Pisk æg i sukkerblandingen ét ad gangen, skiftevis med at melblandingen sigtes i også.
Vend resten af de hakkede nødder i dejen.
Hæld lidt dej i springformen, og dernæst et lag æbler, så igen et lag dej osv. Fortsæt til formen er fyldt. Æbler øverst.
Bage ca 1 time, eller til dejen ikke hænger ved en pind/kniv.
Kan serveres med cremefraise eller hvad man kan lide.
Sønderjysk Quilte Trekant