Doris' æblekage

  • 250 g sukker
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 150 g smør
  • 200 g mandel-eller nøddeflager
  • 4-5 æbler, alt efter hvor store de er
  • revet skal af 1 øko citron + lidt citronsaft
 
  1. Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Sættes til side i en skål med vand og citronsaft, så de ikke bliver brune.
  2. Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse, og bland bagepulver, mel og citronskal forsigtigt i.
  3. Hæld dejen i en springform (ca. 25 cm), eller en lille bradepande (ca. 25x35 cm) foret med bagepapir.
  4. Læg æblesnitterne over dejen i tæt lag, og riv koldt smør ned over. Drysses med mandel- eller nøddeflager.

Bages i en forvarmet ovn i ca. 30-35 min. ved 200 grader. Stik en træpind midt i det tykkeste sted, for at se om kagen er bagt færdig. Der må ikke hænge dej fast på pinden!

Kan serveres med flødeskum, eller cremefraise tilsat lidt flormelis.

God fornøjelse, og velbekomme.

Sønderjysk Quilte Trekant