Hasselnøddekage med æblemos fra Tove F.E

200 g smør
6 æg
4 dl sukker
6 dl/200g hasselnødder, grofthakkede
4 tsk bagepulver
2 dl rasp
3 dl æblemos
 
Smelt smørret for lav varme, og køl det af.
Æg og sukker piskes skummende.
Opvarm ovnen til 175 grader.
Hæld det smeltede smør i æg/sukkerblandingen, og pisk sammen. Hæld derefter nødder, bagepulver og rasp i blandingen.
1/3 af dejen hældes i en smurt springform, og bages i 15 min. Tages ud, æblemosen hældes over, og derefter dækkes mosen med resten af dejen.
Bages videre i 40 - 45 min.
Når kagen er kølet af, pyntes den med sigtet flormelis.
Kan serveres med vaniljeis, flødeskum eller cremefraise.
God appetit
 
 
Sønderjysk Quilte Trekant