Ingrids rabarbertærte

  • 150 g smør (ikke margarine)
  • 175 g hvedemel
  • 1-2 spsk koldt vand
  • 500 g rabarber snittet i 3 cm´s stykker
  • 125 g sukker
  • 1 spsk kartoffelmel
Smuldr smørret i melet, og saml dejen med vand. Lad dejen hvile 1/2 times tid.
2/3 af dejen rulles ud. Tærteformen smøres. Lidt mel drysses i formen, og det rystes lidt rundt. 
Dejen lægges i formen, også op ad kanten.
Rabarberne lægges oven på dejen.
Bland sukker og kartoffelmel, og drys det over rabarberne.
Resten af dejen, rulles ud, og der skæres lange strimler, som lægges hen over tærten som gitter.
Bages midt i ovnen ved 225 grader i ca. 30 min.
Serveres lun men creme fraise eller flødeskum.
Sønderjysk Quilte Trekant